نقش نیروی انسانی در تولید ناب، تولید به هنگام


چکیده:

‫ ‫در این مقاله تولید ناب و به ﻃور کلی اجرای سیستم های نوین تولیدی در سازمان هایی که به ‫ دنبال حذف ضایعات و کاهش هزینه ها هستند، از جنبه انسانی آن بررسی می گردد و مطالعاتی که در این زمینه توسط افراد مختلف انجام شده است بازگو می گردد. همﭽنین در پایان حوزههای مختلف و مهمی که در زمینه سیستم های ناب نیاز به تحقیقات بیش تری دارند مشخﺺ شده است.  

مقدمه:

‫ تولید ناب [1]نمادی از کارایی و عملکرد بهینه در دهه80 بوده و به طور گسترده ای در صنعت ‫ تولید اتومبیل و در شرکت تویوتا به کار گرفته شده است. تولید ناب، تولید به هنگام و تولید سلولی اعلب به حای هم استفاده می شوند و فلسفه آن ها یکسان است. حذف ضایعات، برای به حداکﺜر ‫رساندن کارایی و بهبود مستمر می باشد و رسیدن به یک استراتژی ناب مستلزم ایجاد تغییرات عملیاتی و تغییرات سازمانی می باشد. در سال 1997 پاور و سوهل [2] بررسی جامعی انجام دادند که به جنبه های انسانی [3]JIT تولید ناب وتولیدسلولی پرداخته بود. در این بررسی هشت گروه از عوامل موثر در تولید ناب مشخﺺ شدند:

فرهنگهمکاری، ساختار سازمانی، استفاده از تیم های کاری، منابﻊ انسانی، استخدام و آموزش، انعطاف پذیرینیروی کار، استفاده از سیستم کانبان و مدیریت تغییر. تاکنون نویسندگان و محققان چهار حوزه مطالعاتی راکه نیاز به تحقیقات بیشتری دارد مشخﺺ کرده اند که عبارت است از: پیﭽیدگی کار تیمی، نقش و اهمیتانعطاف پذیری نیروی کار و اثر آموزش و پاداش؛ هدف این مقاله بازنگری مطالعات در جنبه های انسانیتولید ناب می باشد.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد