خلاصه:
تعداد
32 نمونه غذا، آب منابع و عضله ماهی به منظور اندازه گیری فلزات سرب و آهن
در فصلهای تابستان و پاییز، در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه
پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال بختیاری اخذ شده و مورد
بررسی قرار گرفت.
میزان آهن و سرب به ترتیب در کل نمونه های آب مزارع
مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و 2/0 ± 5/2 میکرو گرم بر لیتر، میزان آهن و سرب
به ترتیب در کل نمونه های خوراک مصرفی مزارع مختلف برابر با 8/183 ± 4/563
و 1/1 ± 3/3 میلی گرم بر کیلو گرم و همچنین میزان این دو فلز به ترتیب در
کل نمونه های ماهی مزارع مختلف برابر با 9/3 ± 7/8 و1/0 ± 3/0 میلی گرم بر
کیلو گرم بوده است. با توجه به مقادیر به دست آمده از دو فلز فوق هیچ گونه
تفاوت معنی داری در سطح (05/0 > p) بین خوراک، ماهیان و آبهای مختلف
مشاهده نشد ولی در کل ارتباط منطقی بین میزان این دو فلز در غذا و ماهیان
تغذیه شده از همان غذا مشاهده گردید به طوریکه بیشترین میزان تجمع فلزات
سنگین یاد شده در غذای کارخانه شماره 2 و همینطور ماهیان تغذیه شده از این
غذا و کمترین میزان تجمع این فلزات در غذای کارخانه شماره 3 و ماهیان تغذیه
شده با این خوراک مشاهده شد.
با توجه به استاندارد های FAO برای فلزات
سنگین و مقایسه آن با مقادیر به دست آمده در تحقیق حاضر، میزان این فلزات در
آب، غذا و عضلات ماهی از حداکثر مجاز پیشنهادی کمتر می باشد. لذا هیچ گونه
خطری از جانب این منابع متوجه مصرف کنندگان بعدی مثل انسان نیست.
فهرست:خلاصه
فصل اول: مقدمه و طرح تحقیق
1-1- بیان مسئله
1-2- اهداف، فرضیات و سئوالات تحقیق
1-2-1- اهداف تحقیق
1-2-2- فرضیات تحقیق
1-2-3- سئوالات تحقیق
1-3- روش تحقیق و پژوهش
فصل دوم: کلیات تحقیق
2-1- فلزات سنگین
2-1-1- منشاء فلزات سنگین
2-2- سابقه تحقیقات در مورد سرب
2-2-1- سابقه تحقیقات در مورد سرب و اثر آلوده کنندگی آن در انسان
2-2-2- اثر آلوده کنندگی سرب در آب دریا و ماهیان
2-3- سابقه تحقیقات در مورد آهن
2-3-1- سابقه تحقیقات راجع به مسمومیت با آهن و اثر آلوده کنندگی آن بر انسان
2-3-2-اثر آلوده کنندگی آهن در آب دریا و ماهیان
2-3-3- مقادیر استاندارد پیشنهاد شده آهن و سرب از سوی سازمانها و محققان مختلف
فصل سوم: مواد و روش کار
3-1- مواد و لوازم مورد نیاز
3-2- روش کار
3-2-1- تاریخچه دستگاه جذب اتمی
3-2-2- قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی
3-2-2-1 روش کار با دستگاه جذب اتمی با شعله
3-2-3- آماده سازی نمونه ها جهت اندازه گیری فلزات
3-2-4-عمل هضم اولیه در فلزات
فصل چهارم: نتایج تحقیق
فصل پنجم: بحث و پیشنهادها
منابع
چکیده انگلیسی
فهرست جدول ها
جدول 4-1 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونه های خوراک (بر حسب میلی گرم بر کیلوگرم)
جدول 4-2 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب خوراک تولید شده در کارخانه های مختلف (بر حسب میلی گرم بر کیلوگرم)
جدول 4-3 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونه های ماهی (بر حسب میلی گرم بر کیلوگرم)
جدول 4-4 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب ماهیان تغذیه شده از خوراک کارخانه های مختلف (بر حسب میلی گرم بر کیلوگرم)
جدول 4-5 میانگین و انحراف معیار آهن و سرب در کل نمونه های آب مزارع مورد نمونه برداری (بر حسب میکروگرم بر لیتر)
جدول 4-6 -میانگین و انحراف معیار آهن و سرب آب تامین کننده مزارع مختلف (بر حسب میکروگرم بر لیتر)
فهرست نمودارها
نمودار 4-1 میزان آهن در آب ورودی مزارع مختلف
نمودار 4-2 میزان آهن در ماهیان تغذیه شده با خوراک کارخانجات مختلف
نمودار 4-3 میزان آهن موجود در خوراک کارخانجات مختلف
نمودار 4-4 میزان سرب موجود در خوراک کارخانجات مختلف
نمودار 4-5 میزان سرب در آب ورودی مزارع مختلف
نمودار 4-6 میزان سرب در ماهیان تغذیه شده با خوراک کارخانجات مختلف
فهرست شکلها
شکل 3-1 قسمتهای مختلف دستگاه جذب اتمی (سیستم تک پرتویی)